uw docente: Nanda van Zijderveldt
                        
 
Yoga betekent voor mij:
een hulpmiddel om in een druk bestaan de accu weer op te laden. Het zonnetje in mezelf te vinden. Het lichaam als soepel en gezond te ervaren.

Naast deze opleiding heb ik nog de volgende aanvullende scholing:
Zwangerschap-Yoga, Kinder-Yoga, BedrijfsYoga, Chakra's, Avatar, Masterclass Saswitha Stichting, Ontspanningstechnieken / massage.
 
Workshops: Alexandertechniek, Shiatsu punten, Mantra's Feldenkreis. 
  
Tijdens mijn opleiding docente Kinderverzorging, Opvoeding en Handenarbeid ben ik geïnteresseerd geraakt in Yoga.
Na ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven bleek yoga een hulpmiddel te zijn voor verwerking en weer opkrabbelen.
Tijdens het richten van de aandacht naar houdingen, adem en gedachten in yoga oefeningen ontdekte ik dat het een positieve uitwerking heeft op mijn psyche.
 
Yoga is: ERVAREN.
 
Het begint met het activeren van je voorstellingvermogen, zonder de energie van het denken te gebruiken, om zo bij het ervaren te komen wat voor jou werkelijk is.
De denker in jezelf waar te nemen is een hulpmiddel om in het hier en nu te zijn. In stilte en acceptatie komt mijn onrustige gedachtestroom tot rust.
Ik ontdekte de invloed van emotie en beweging op het adempatroon.
Langzaam wordt door oefening het natuurlijk patroon herkenbaar en kun je het zelf gaan sturen, wat weer een hulpmiddel blijkt te zijn om gedachten en emoties tot rust te brengen.
Het ademen gaat eigenlijk vanzelf, je hoeft niets te halen (ademhaling). Ik adem, de adem ervaar ik als een beweging (adembeweging).